L'ESSENZA BISTROT

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L'ESSENZA BISTROT RESTAURANT
CHEF MASSIMILIANO VILLANI,
OLBIA, SARDINIA


Texts from the website www.essenzabistrot.it

Experiences gained in few Italian symbol restaurants. Massimiliano Villani has returned to Sardinia to create in the heart of Olbia his Gourmet Restaurant. A little bistro to do the catering that he loves.

From seven to nine thirty in the morning we write the score of the day, searching for the best raw material from fishmongers and grocers. And then into the kitchen to unleash the passion and enthusiasm for this profession. Massimiliano Villani, born in Aosta in 1971, has returned to the island to resume his project where he had left. After ten years in Sardinia, other fascinating experiences and full of satisfaction - among the many his contribution for the Michelin star at the Hotel Mont Blanc Village La Salle - have inspired him in the design of his new restaurant opened since few months in Olbia. Small tables and a room full of angles and objects able to create coziness immediately, the Essenza Bistrot quickly became the refuge of gourmets. Fish or meat, the cuisine of chef Villani is always a mix of emotions that comes from an accurate research of manufacturers that stands out in quality and study of combinations of scents and colors of the Mediterranean. The menu changes in rotation, to surprise and satisfy also customers who are lucky enough to go often to the bistro. And is like that the chef means his catering, made to stay close to his guests and to enjoy the good food. A true and proper bistro but with a gourmet soul.




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PER IL RISTORANTE 
DI MASSIMILIANO VILLANI, 


L'ESSENZA BISTROT A OLBIA, SARDEGNA



Testi dal sito web www.essenzabistrot.it


Esperienze maturate in alcuni ristoranti simbolo della ristorazione italiana. Massimiliano Villani è ritornato in Sardegna per creare nel cuore di Olbia il suo Gourmet Restaurant. Un piccolo bistrot per fare la ristorazione che lo appassiona.

Dalle sette alle nove e mezza del mattino si scrive lo spartito della giornata, alla ricerca della migliore materia prima tra pescherie e fruttivendoli. E poi in cucina per scatenare tutta la passione e l’entusiasmo per questa professione. Massimiliano Villani, aostano, classe 1971, è tornato sull’Isola per riprendere il suo progetto da dove lo aveva lasciato. Dopo dieci anni in Sardegna, altre esperienze affascinanti e ricche di soddisfazioni - tra le tante il suo contributo nella stella Michelin del Hotel Mont Blanc Village di La Salle - lo hanno ispirato nell’ideazione del suo nuovo ristorante, aperto da pochi mesi a Olbia. Tavoli piccoli e un locale pieno di angoli e oggetti che creano subito intimità e calore, l’Essenza Bistrot è diventato subito il rifugio dei buongustai. Pesce o carne, la cucina dello chef Villani è sempre un mix di emozioni che nasce dalla ricerca di produttori che si distinguano per qualità e dallo studio degli accostamenti tra profumi e colori del mediterraneo. La carta cambia a rotazione, per sorprendere e soddisfare anche i clienti che hanno la fortuna di poter frequentare più volte il bistrot. È così che lo chef valdostano intende la sua ristorazione, fatta per stare vicino ai suoi ospiti e per godere della buona cucina. Un vero e proprio bistrot ma con un’anima gourmet.


























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